2010. augusztus 24., kedd

A diagnózis: Ismerkedésre alkalmatlan

Héjj! Nemár!
Jobban mondva: nemér!
Nem ér ismerkedés előtt abortálni engem! Nem fair.
Én tökre érdekes vagyok. Múltkor is majdnem eladtam a testem a Ránézésre is Érdekes Emberek Múzeumának (gondoltam majd ismerkedem a többi kiállítási tárggyal), de aztán kiderült, hogy kitömnének, ezért visszaléptem. Ezek után pláne nehezen fér a fejembe, hogy mi ez a mostanra jelenséggé avanzsált elutasító viselkedés. Bizony.
Járvány ez, mely embert és robotot egyaránt fertőz. Némi háttérfestés után elmondom hogyan.

A háttér az, hogy nemrég belegondoltam eddig miért is tettem különbséget egy ismeretség elején a szimpla találkozó és a randi közt és arra jutottam, hogy ennek semmiféle érthető oka nincs. Mindkettő műfaja azonos a kezdeteknél és ez a műfaj az ismerkedés. Felidéztem, hogy milyen sok új ismeretséget kötöttem az elmúlt két évben tökre lazán, mindenféle gondolkodás nélkül találkát kérve bárkitől és örvendeztem, hogy jó szériában vagyok.

Így megy ez. Ha valaki kicsit is érdekes, odaszánom az időt és beszélgetek vele néhány órát, hogy a kezdeti idegenség kicsit oldódjon és legyen legalább egy korty autentikus impresszióm róla.

Ezzel a partnereim is hasonlóan voltak eddig mind, egészen az elmúlt két napig, amikor két távolságtartó impulzust kaptam.

Először Kati utasított el egy ital mellett beszélgetős találkát, ma meg az eHarmony nevű robot közölte, hogy sajjjnos' tízmillió nőből, akik a világon regisztráltak egy se pásszentos hozzám. Íme az üzenet:


Ezt követi még egy kis szöveg, amiben biztosítanak, hogy nem velem van a gond, és biztos nem vagyok olyan lehetetlen muttáns' én, csak éppen harmincéves szakmai tapasztalatuk alapján nincsen párom. Megközelítőleg se.

Hát már ennek is jó kevés a matematikai valószínűsége, de nézzük, hogyan tovább.
Zárómondat: "We wish you all the best in your search for that special someone." Pont.
Semmi "irány a Tajgetosz", vagy "állítsd át a paramétereidet apafej, mer ilyen őrületesen szilaj és ellentmondásos adatokkal így még az arab punk csajoknak se kellesz, pedig azok tarthatnak kanháremet." (Igaz, hogy nincs is paraméter változtatási opcióm sehol.)

Nem-nem. Ők már mindent elmondtak, amit akartak. "Sok szerencsét wazzeg!"
Oszt én meg találjam ki magamnak, hogy most mi lesz. Sejtem amúgy mi lesz: mondjuk felszállok a buszra, egy ájkidós kidobó azzal a lendülettel leszállít és lágy hangon közli, hogy sok szerencsét az utazáshoz és int a sofőrnek, hogy mehetnek. Ők is mennek, meg én is, csak éppen külön utakon.
Nem mondom: az eHarmony-n is kószálhatok apró linkekről kiindulva eredeti célomtól eltérő témájú oldalakon, de hogy milyen jövő vár rám itt társkeresés ügyben aztat' tőlük ne kérdezzem. Mindenesetre az oldal tetején elég elutasító az url:

http://www.eharmony.com/singles/servlet/login/noservice

No service? Hát, engem nem ráztok le ilyen könnyen, mer jogaim vannak. Az UFÓknak is vannak jogaik, még ha ezek többnyire az élveboncolásuk elleni ernyedt tiltakozás változatos formáiban ki is merülnek. Hát ezzel a jogommal élek: tiltakozom. Irány az ügyfélszolgálat. Eldugták a FAQ mögé a kis huncutok, de megtalálom a háttérbe olvadó színű apró linket, ami mellett az áll, hogy ha nem kaptam választ a gyakori kérdések közt, akkor ide undoríthatom a tetves kérdéseimet. So be it!
Nagyon élvezetesen és pontosan fogalmazom meg a gyíkom az ügyfélszolgálati munkatársnak. Kíváncsian várom, mit ír rá válaszul.

Meg is jön az ügyfélszolgálat levele, amit imigyen fordítok embernyelvre: "Az ön gyíkja olyan fontos nekem, hogy a munkaidőm elején vágólapra tett sablonszövegemet illesztem be válaszul. Remélem elhallgat tőle. Ha nem, akkor újra meg kell nyomnom a ctrl+V-t, amit ugye ön sem akar..."

Erről ennyit.

Amúgy mit kerestem én az eHarmony-n?
Hát társat is, de leginkább ihletet a saját társkereső oldalunkhoz. Jaja. Olyat csinálunk Riel vezetésével. Miután a love.hu tulajdonosa többszöri ígérgetés után se hozott minket össze a vezető fejlesztőjével, hogy rázúdítsuk ötleteinket, úgy döntöttünk, hogy barátaink, munkatársaink és szerelmeink megtalálására egyaránt alkalmas szoftverünket magunk valósítjuk meg. Már a mostani állapotában is látszik, hogy igen jó lesz.

Ez a témakör ismerkedésestül, robotos ügyfélszolgálatos társkereső szoftverestül a Társ ügy címke alatt fog kibontakozni.